Monday, September 24, 2007

Επικήρυξη Γελοιογράφου

Ο φανατισμός ξαναχτύπησε: Σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω internet, από κάποιον Abu Omar al-Baghdadi, δίνεται αμοιβή 100.000 $ σε όποιον δολοφονήσει τον Σουηδό γελοιογράφο Lars Vilks. Σκίτσο του Lars που δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου στην εφημερίδα Nerikes Allehandra παριστάνει τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου. Σύμφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα « πρέπει να χυθεί το αίμα του Lars που τόλμησε να προσβάλλει τον Προφήτη».Η αμοιβή ανεβαίνει στα $150.000 αν ο γελοιογράφος "σφαγιαστεί σαν το πρόβατο". Επίσης δίνεται αμοιβή 50.000 $ σ’ όποιον σκοτώσει τον εκδότη της εφημερίδας ενώ καλείται η Σουηδική κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη αλλιώς η Αλ-Κάιντα θα πλήξει τη Σουηδική οικονομία.
Ο Lars Vilks, που δήλωσε ότι "παίρνει στα σοβαρά την απειλή αλλά δε φοβάται", μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία όπου φρουρείται από αστυνομικούς.

(Το κείμενο είναι μέρος ενός πιό εκτεταμένου κειμένου που γράψαμε απο κοινού με το συνάδελφο Πέτρο Ζερβό και θα εμφανιστεί στο επόμενο τεύχος της "ΓΑΛΕΡΑΣ").

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πράγματα με τα οποία θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν τα αγγίζουμε...πάντως το ποσό δεν είναι καθόλου άσχημο, ούτε η Σουηδία μακριά!!!Όπως και να'χει τον θεωρώ τυχερό που δεν ξεσηκώθηκαν και οι φιλοζωικές οργανώσεις εναντίον του.

12:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

fantasou na sikothoun oles aftes oi giagiades pou ekrazes sto 9...posa tha dinoun arage???
pantos pera apo tin plaka...afto to thema einai dikopo maxairi.kai einai stin efxereia tou kathenos apo pou tha piasei to maxairi.oso kai ean h lavi einai panta pio asfalis protimo na kopo ean na ksupnisoun kapoioi alloi...
pantos sunexiste etsi.kai se parakalo...mia xari..steile mou tin diefthinsi sou apo tora.se periptosi pou sto mellon epikurixtheis!!!xa!

8:38 AM  
Blogger Spi_Der said...

antinetrino, προσεκτικοι να ειμαστε, αρκει να τα αγγιζουμε :-)
οneirolagne,η διευθυνση μου ειναι Λ.Αλεξανδρας 173.Περνα να σε κερασω καφε :-)

3:11 AM  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker