Wednesday, February 28, 2007

...Τώρα βέβαια, κι αυτό το Σινούκ πολύ κουνιότανε...


Tuesday, February 27, 2007

Aφύπνιση!


Υπενθυμίζω ότι σήμερα στο Γκάζι εγκαινιάζεται έκθεση με τα πραγματικά πρόσωπα πολιτικών.Οι καρικατούρες τους εκτίθενται στη Βουλή.

Monday, February 26, 2007

Γουητς ουαν?


M' ένα φίλο είχαμε μια καλλιτεχνική διαφωνία σχετικά με το ποιά απο τις δύο βερσιόν λειτουργεί καλύτερα.Εσείς ποιά προτιμάτε; (όποιος πεί και γιατί κερδίζει μαντολάτο).

Πούν' το κράτος; (παραπλανητικός τίτλος)

Πληθαίνουν οι σκιτσο-related activities τα τελευταία χρόνια.Καπάκι αυτή τη βδομάδα έχουμε έκθεση καρικατούρας πολιτικών, και το σ0υ-κου comics convention.Kαλα, η γελοιογραφία πάντα είχε κοινό στην Ελλάδα, αλλά με τα κόμικς γίνεται το εξής παράδοξο: έχουμε υπερπαραγωγή εκθέσεων/εκδηλώσεων και υποπαραγωγή εκδόσεων.Μετρημένα τα έντυπα και οι εκδόσεις, σε αφθονία οι εκθέσεις και τα self-published μικροφανζινάκια.Και τα δύο δίνουν διέξοδο στον πύρκαυλο πιτσιρικά που ανυπομονεί να δεί ο κόσμος τα γαμάτα σχέδιά του, αλλά έτσι περνάει σε καραδεύτερη μοίρα το σενάριο, που είναι και αυτό που θα οδηγήσει σε ταύτιση και δέσιμο με τον αναγνώστη, ο οποίος θα αποτελέσει με τη σειρά του τη μαγιά για μια υγιή αγορά.
Ούγκ, μίλησα.

Friday, February 23, 2007

Ζαρντινιέρες, Γουρούνια Δολοφόνοι!

Βγαίνοντας κατα τις 8.30 το βράδυ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: Πορεία.Ανα πέντε πιτσιρικάδες αναλογούσαν γύρω στους εφτά "πραίτωρες ουρμπάνις".Επεισόδια μηδέν (πως να;).Οπότε; Γιατί τσούζαν τα μάτια και τρέχανε οι μύτες των περαστικών; oεο;
Mερικά χρήσιμα δημοσιεύματα του "Ιού" της "Ε" είναι χρήσιμο να ξαναδιαβάζονται κατα τακτά διαστήματα.Enjoy your freedom!

Thursday, February 22, 2007

...Με την Ψυχή στο στόμα


Wednesday, February 21, 2007

...


Monday, February 19, 2007

Πάρτε πέντε κι απο μένα.


How old are you, thirteen?Τι ακολουθεί, μπουκάλα ή "τα μήλα"; Αnyway, μια και ο "Τύπος Νυχτερινός" ανήκει (φυσικά) στο είδος των ανθρώπων που βρίσκουν χαριτωμένη ιδέα να μοιράζονται τα σώψυχά τους με κάθε αρρωστάκι που τυχαίνει να σερφάρει (επ...μισό λεπτό, αυτός δεν είναι ο ορισμός του μπλόγκερ;) πιάνω τη σκυτάλη της "μπλογκοπυραμίδας με "πέντε πράγματα για μένα":


1.’Εχω στο σπίτι μου CD της Αλέκας Κανελίδου.Το αγόρασα οικειοθελώς.

2.Καμιά δεκαετία πρίν, κόντεψα να αφήσω την τελευταία μου πνοή στα Κύθηρα από μιλφέιγ: την ώρα που κατάπινα κάποιος είπε ένα αστείο και ο συνδυασμός ήταν ολέθριος.Από τότε έμαθα ότι το χιούμορ μπορεί να σκοτώσει, και ότι το τάιμιγκ είναι το μυστικό.

3. Η συμφιλίωσή μου με το θάνατο φτάνει μέχρι του σημείου να κοιτάω πάντα το νεκρό στο φέρετρο.Η εικόνα δε με στοιχειώνει, όσο κοντινό πρόσωπο κι αν είναι.Πιστεύω ακράδαντα ότι το νεκρό σώμα δεν είναι παρα ένα αντικείμενο

4. .Άρχισα την καριέρα μου κατά λάθος: Αυτό που με έσπρωξε στο σατριρικό σκίτσο ήταν το περιοδικό «Παρα Πέντε», το οποίο αγόρασα επειδή διάβασα τον υπότιτλό του («Ενήλικο χιούμορ και κόμικς») σαν «Ελληνικό χιούμορ και κόμικς».

5.Υπάρχει μια γυναίκα με την οποία έχουμε ανταλάξει μυστικά που ούτε ο καθρέφτης μας δεν ξέρει. Δεν είμαστε ζευγάρι, αλλά αυτό το γεγονός μας κάνει κάτι περισσότερο.

Το αναφέρω για να υπογραμμίσω πόσο ανώδυνες απαντήσεις δίνουμε σε τέτοια παιχνίδια.




Kαι τη σκυτάλη παίρνουν οι: vandimir, zoi20, l' esprit de l'escalier,mirandolina και sukumus.H επιλογή έγινε κατόπιν κλήρωσης με πλούσια δώρα.

Saturday, February 17, 2007

1st COMIX CARNAVAL at DASEIN


Κομιξ έκθεση+πάρτυ στα εξάρχεια! Κοπυποστάρω την ανακοίνωση:


YOYO! ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ COMIX CARNAVAL ΣΤΟ DASEIN (www.dasein.gr ). ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΩΝ : TAΣΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΩΛΟΣ ΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΛΕΞΙΑ ΟΘΩΝΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ +ΚΕΙΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ COMIX ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.. SPECIAL GUEST ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ..!


solomou 12 exarheia til.210-3841857

Friday, February 16, 2007

Ξεδιάντροπη αυτοπροβολή-the syzitisi

O μπλόγκερ Urfurslaag με καλοσώρισε με μερικά ενδιαφέροντα σχόλια που θίγουν το τεράστιο θέμα του ποιός μπλογκάρει, πως και γιατί.Επειδή νομίζω ότι το θέμα αξίζει καλύτερης τύχης απο το να εξατμιστεί στα κόμεντς ενός άσχετου πόστ, του ανοίγω ένα ξεχωριστό.Tα σχόλια που προηγήθηκαν θα τα βρείτε εδώ, και τα κοπυποστάρω επίσης σαν πρώτο κόμεντ, και μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση απο εδώ.Have fun!

Wednesday, February 14, 2007

0% λιπαρά

Τι θα ντυθείτε τις Απόκριες; Kατ' αρχήν θα ντυθείτε τις Απόκριες ή είστε απ' αυτούς που γίνονται καραγκιόζηδες επειδή αυτοί "δε γίνονται καραγκιόζηδες";Πάντως ακόμα και για τους τελευταίους, υπάρχουν προτάσεις: μεταμφιεστείτε χωρίς να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κουστούμι-γραβάτα σε:

-Ψωμιάδη (απλά φοράτε στο κεφάλι εναν κεσέ γιαούρτι)
-Καρτέλ γάλακτος (το ίδιο αλλά με πιο ακριβό γιαούρτι)
-Παλιό Ρηγά (εδώ μαζί με το γιαούρτι κρατάς και εναν Αναστασιάδη για να του το ρίξεις)
-Παροιμία (μαζί με το απαραίτητο γιαούρτι κρατάτε κι ένα χυλό).

Θα παρατηρήσατε ότι όλες αυτές οι μεταμφιέσεις έχουν ένα κοινό αξεσουάρ, το οποίο συμπτωματικά προσφέρει ο χορηγός του μπλόγκ στους 5 πρώτους που θα στείλουν sms στο 123-κενό-tsakoenankese.

Monday, February 12, 2007

Ξεδιάντροπη Αυτοπροβολή#2


Kαι με το Βαλεντίνο πώς τα πάμε; Ξερνάμε, σνομπάρουμε, δυστυχούμε, χωρίσαμε; Μην τα βάβετε μαύρα! Για σας έτρεχα στα τυπογραφείά για να σας έχω έτοιμο χρονιάρα μέρα το κατάλληλο άλμπουμ!
Επειδή όμως η διανομή στα βιβλιοπωλεία δεν έχει ολοκληρωθεί, όσοι όντως επείγεστε (ναι,μαμά,πάρε και για τη θείά) μπορείτε να το βρείτε στην κεντρική διάθεση των "Ελληνικών Γραμμάτων", Ζωοδ.Πηγής κ Τζαβέλλα.

Sunday, February 11, 2007

Την ίδια ώρα κάπου αλλού...

Κέφι, Μπρίο, Αλλεγκρία!

Saturday, February 10, 2007

And the winner iiiis...


Οτι (ευτυχώς) κανείς δεν υπέκυψε στη μπαναλαρία (καλά,άντε η εσπρέσο).

Friday, February 09, 2007

Πάμε Στοίχημα;

...Πόσες εφημερίδες θα'χουν αύριο τίτλο "Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου;" (Εγώ λέω καμία-δε μπορεί να μη σκεφτούν ότι όλοι το ίδιο θα σκεφτούν).

Αργάμιση: Δε ρητέρν!

Σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαμε!
3 άτομα μεταξύ 2 και 3,ένας φύλαξε βάρδια 3 με 4, και τρία άτομα βαρέσανε "γερμανικό" 4 με 5.

5 με 6 κενό! Κοιμήθηκε κι ο τελευταίος!Η προοπτική της σημαντικής πληροφορίας δεν ήταν αρκετή!

Χμ...ναί, η πληροφορία τώρα: ακούω ήδη γκρίνιες "μα μπήκαμε και δεν την είδαμε".

Εκεί ήταν η πληροφορία αγαπητοί, αλλά πάλι δεν την είδατε (όπως καιρό τώρα υποθέτω):

ΥΟU SERIOUSLY NEED TO GET A LIFE!

Thursday, February 08, 2007

Αργάμιση


Βλέπω στον τράκερ ότι δεν πατάει ψυχή τις κρίσιμες μεταμεσονύχτιες ώρες-εκεί που δοκιμάζονται τα σκληρά μπλόγκς και ξεχωρίζουν τα ιστολόγια-΄Αντρες απο τα ιστολόγια που "τη βάζουν την κάλτσα στο συρτάρι".Για να καλύψω αυτό το κενό απευθύνομαι στα ταπεινότερα δωροδοκήσιμα ένστικτά σας:
'Οσοι μπούν απόψε μετα τις 3.47 το βράδυ,θα μάθουν πρώτοι απ' όλους τους φίλους τους μια σημαντική πληροφορία!

Σκίτσα Μωάμεθ- τα γενέθλια!

Nαι,τρέχει ακόμα αυτή η ιστορία.Και θα την ξαναβρούμε μπροστά μας,είναι σίγουρο.Στον καθ' ημάς δημόσιο διάλογο για το θέμα, το λυπηρό είναι ότι προοδευτικοί άνθρωποι βάλανε αυτογκόλ προσπαθώντας να υπερασπιστούν το δικαίωμα του αδικημένου στο μουτζαχεντινισμό.(Απλοποιώ, ναί, αλλά αυτοί άρχισαν πρώτοι!)
Το καλό είναι ότι αποδείχτηκε ότι τα σκίτσα μπορούν ακόμα να σοκάρουν.Για να είμαι ειλικρινής δεν το πίστευα.'Ισως κι άλλοι συνάδελφοι.'Ισως γι αυτό δε σοκάρουν.

Wednesday, February 07, 2007

Ξεδιάντροπη Αυτοπροβολή #1

Στη ΓΑΛΕΡΑ που κυκλοφορεί σήμερα,έχει μια γενναιόδωρη 10σέλιδη προδημοσίευση του "Φωτογραφου", του κόμικ που κάνουμε με τον Α. Βαβαγιάννη.Αυτό που δεν θα δεί κανείς τυπωμένο, είναι το πώς ακριβώς μου στέλνει ο Βαβαγιάννης το σενάριο.Ιδού λοιπόν ένα γενναιόδωρο preview του γενναιόδωρου preview.Οι κακεντρεχείς θα πούν ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να φτάσει τη φρεσκάδα και την αμεσότητα των προσχεδιών.Οι καλοπροαίρετοι θα πούν το ίδιο.

Tuesday, February 06, 2007

Γιατί 'Ετσι.

Σε ερώτηση φίλων και γνωστών "γιατί έχεις το blog σου στ' αγγλικά (ψωνάρα);" προσπερνούσα την ουδέποτε εκφρασθείσα παρένθεση και εξηγούσα το σκεπτικό μου: ότι στο ελληνικό κοινό έχω βήμα έκφρασης μέσω των εντύπων που συνεργάζομαι.Το αγγλόφωνο blog λειτουργουσε περίπου σαν site στο πιό απλό, πιό φτηνό και πιό ιντεράκτιβ.Η χρησιμότητα αυτής της επιλογής φάνηκε στην περίοδο της διαμάχης με τα σκίτσα του Μωάμεθ, όπου είχα τη δυνατότητα με την προώθηση ενός απλού λίνκ να παραπέμπω τους ξένους συναδέλφους με τους οποίόυς είχαμε ανοίξει εναν ενδιαφέρον διάλογο, στις σκέψεις μου για το θέμα.
'Ομως το πράγμα είχε και τα όριά του.Πολλές φορές έκανα το άλλο πράγμα για το οποίο πίστευα ότι ένα blog σκιτσογράφου θα είχε ενδιαφέρον: δημοσιεύοντας προσχέδια, σκαριφήματα και ψιλοάγνωστες δημοσιεύσεις, έδινα την ευκαιρεία σε όποιον ενδιαφέρεται να ρίχνει κλεφτές ματιές στα παρασκήνια, στα nuts and bolts της παραγωγικής διαδικασίας του σκιτσάρειν(sic).
Αυτό όμως είχε ελάχιστο ενδιαφέρον για τους ξένους που δε γνωρίζουν τη δουλειά μου,και η επιλογή της αγγλικής γλώσσας ήταν άδικη για τους κατα τεκμήριο έλληνες επισκέπτες.
'Oλα αυτά συν το ότι αν όλα πάνε καλά σύντομα κι άλλοι συνάδελφοι θα μπλογκάρουν αναλόγως (πληροφορίες προσεχώς),με κάνανε μπλόγκερ διπλής υπηκοότητας.Το αγγλόφωνο site θα διατηρηθεί και θα εμπλουτίζεται με τους ίδιους αργούς ρυθμούς με θέματα διεθνούς επικαιρότητας.
Στο παρόν μπλόγκ, θα βράζουμε ελληνικότατα στο ζουμί μας.
Καλώς σας (ξανα)βρήκα!
eXTReMe Tracker