Thursday, April 26, 2007

...Κυκλοφόρησε!


Monday, April 23, 2007

ΓΑΛΕΡΑ: ΔΕ ΦΟΡΟΥΜ

Η "ΓΑΛΕΡΑ" απέκτησε και forum! Περάστε μια βόλτα, επισκεφθείτε το, γραφτείτε, συνομιλήστε, ποστάρετε ανελέητα.'Ανοιξε και σας περιμένει!

Saturday, April 21, 2007

Happy 40th!


Friday, April 20, 2007

The Singing Prime Ministers


Προσχέδιο απο την καινούργια σειρά "ΚΑΡΑΟΚΕ" που θα κάνει πρεμιέρα στην επόμενη ΓΑΛΕΡΑ. Πως θα είναι στην τελική της μορφή; Δέν ξέρω ακόμα.Πότε την παραδίδω; Σήμερα!

Γι αυτό λατρεύω αυτή τη δουλειά: this is a typical working day!

Wednesday, April 18, 2007

Cover Uncovered

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του ανανεωμένου "Παρα Πέντε" στα περίπτερα (στις 26 τρέχοντος),μπορούμε να πάρουμε τζούρα εξωφύλου:
...ελπίζω το "ποδαρικό" που 'εκανε ο "Ελεύθερος Τύπος" στο περιοδικό με ολοσέλιδο αφιέρωμα χθές να μην πτοήσει το ηθικό των ανθρώπων του.(του περιοδικού, όχι του "Ελεύθερου Τύπου").(τώρα που το σκέφτομαι, γιατί όχι του "Ελεύθερου Τύπου";)

Kαλή αρχή!

Tuesday, April 17, 2007

Κάμπους Ράμπους

Συνειδητοποιώντας ότι είναι μάλλον βαρετό να σκοτώνονται ένας-ένας στο Ιράκ, οι Αμερικανοί νεολαίοι είπαν να επισπεύσουν λίγο τη διαδικασία και να ξαναθυμηθούν το ωραίο σπόρ της κατ' οίκον εξολόθρευσης, που έχει και το έξτρα μπόνους να μη λογοκρίνεται οπτικά απ' το Πεντάγωνο.
Θα διαβάσετε διάφορες αναλύσεις, μπορεί και να νοικιάσετε το dvd του Μάικλ Μούρ.Πιστεύω όμως ότι την πιο καίρια αιτιολόγηση την έχει προσφέρει ο κορυφαίος καρτουνίστας Gary Larson:




Thursday, April 12, 2007

20.000 λεύγες υπό την Καλντέρα


Tώρα που το "Sea Diamond" εκτελεί χρέη υποβρυχίου, είναι κρίμα να μείνει ανεκμετάλευτο.
Είναι που είναι σε μέγεθος πολυκατοικίας, μπορεί άνετα να μεταμορφωθεί σε πολυτελές υποθαλάσσιο resort, με guest εμφανίσεις απο την Αντζελίνα Κρόφτ και τον Ντι Κάπριο.Και τη Σελίν Ντιόν, γιατί όχι;
Iδέες υπάρχουν. Το παν είναι να μη έχουμε διαφυγόντα κέρδη απο τον τουρισμό.Αυτός δεν ήταν άλλωστε ο λόγος που οι "τοπιές αρχές" αρνήθηκαν το "παρκάρισμα" του καραβοτσακίσματος σε μέρος που θα "'εκλεινε το δρόμο" και προτίμησαν να το στείλουν να πάει να βουλιάξει κάπου πάνω απ' την Ατλαντίδα;

Wednesday, April 11, 2007

Σαρακατσάνε, θα το θυμόμαστε αυτό!


Thursday, April 05, 2007

Μέρυ Τσίκνας!


Παρα Πέντε και στο χέρι!

Kαι μια και πλησιαζει η Ανασταση, ας ανακοινωθει ως επικαιρο: Το "Παρα Πεντε",το εξαιρετικο περιοδικο που γαλουχησε μαζι με τη Βαβελ το κομικ κοινο της δεκαετιας του 80, ξανακυκλοφορει. Τελος Απριλιου θα κρεμεται το πρωτο τευχος στα περιπτερα, με τη φιλοδοξια αυτο να γινεται καθε μηνα. Μια και προκειται για το περιοδικο οπου δημοσιευσα το πρωτο μου σκιτσο, εχω εξτρα λογο να ειμαι χαρουμενος με την ειδηση.Ελπιζω να σταθει στο υψος του ονοματος του, και ευχομαι μακροημερευση.

Wednesday, April 04, 2007

Καρικατούρας το ανάγνωσμα.

...και η συζήτηση για την έκθεση καρικατούρας και τα παρελκόμενά της μάλλον μόλις έχει ανάψει: Εις διπλούν σήμερα: στη Γαλέρα που θα υπάρχει απο σήμερα στα περίπτερα,έχω γράψει ένα ελαφρώς εκτενέστερο χρονικό της υπόθεσης, ενώ το σημερινό "9" της Ελευθεροτυπίας ανοίγει τις σελίδες του σε διάλογο για το θέμα.Το πρώτο βόλι το ρίχνει ο Στάθης.Ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα ο Πέτρος Ζερβός, και έπεται συνέχεια.

Sunday, April 01, 2007

Δεν Πάμε Καλάααα...


'Οσοι πήρατε τη σημερινή "Ε" φυλάξτε ως κόρη οφθαλμού το σημερινό "Εψιλον": είναι το τελευταίο στο οποίο θα δείτε δημοσιευμένη τη δουλειά του Αρκά.
Η σελίδα την οποία είχε παραδόσει για την επόμενη Κυριακή (του Πάσχα) θεωρήθηκε πολύ ακραία ακόμα και για τα δεδομένα της εφημερίδας και του ζητήθηκε να την κάνει λίγο πιο "μαλακή".Αντ' αυτού, ο δημοφιλέστατος δημιουργός ευχαρίστησε και υπέβαλε την παραίτησή του.
Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως απο το σύλογο των γελοιογράφων, ο οποίος πρόσφερε την πλήρη στήριξή του στο δημιουργό, αλλά η δεδομένου ότι ήταν παραίτηση κι όχι απόλυση, και δεδομένου του ότι κι ο ίδιος ο Αρκάς δεν θέλησε να δώσει στο θέμα δημόσια συνέχεια, το θέμα μάλλον θα κινηθεί σε χαμηλούς τόνους.
Θα ενημερώσω για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.
Θα έλεγα "κρίμα", αλλά δε νομίζω ότι θα αργήσουμε να τον ξαναδούμε απο άλλο έντυπο, οπότε η απώλεια πιστώνεται μόνο στην μέχρι τώρα εργοδοσία του.
eXTReMe Tracker