Friday, June 29, 2007

Νext!


Το σκίτσο το έκανα τέλη του '90 για τον "Αδέσμευτο".Το έβγαλα να το ξεσκονίσω για την επόμενη δεκαετία που θα μας χρειαστεί πάλι.
On a lighter (no pun intented) note, ο Κυβερνητικός Διπρόσωπος,σε ερώτηση για το ελλιπές πυροσβεστικό προσωπικό έκλεψε πάλι τη δουλειά των γελοιογράφων με το αμίμητο "κάνουμε προσλήψεις, μας βρίζετε.Δεν κάνουμε, πάλι μας βρίζετε".
Να τα θυμάστε κάτι τέτοια, να δροσίζεστε στις Δαντικές νύχτες που μας περιμένουν ανάμεσα στα οικολογικά ΜπαμπηςΒωβοςκτίρια και τα φαλακρά μας βουνά,-εγγυημένος συνδυασμός για ατελείωτες μέρες δροσιάς.
'Οσοι επιζήσατε απο τον καύσωνα, να ξέρετε ότι ήταν μόνο το πρελούδιο.The best is yet to come.

Τσιγαράκι;

Wednesday, June 27, 2007

Με μπάλες κ μολύβια στο Σύνταγμα-δε φότος

...η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου.Όσοι βρεθείτε στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος, ρίξτε της μια ματιά.Αξίζει!







Ενάδερ ντέη ίν Χέλ

Tuesday, June 26, 2007

Days in Hell!

...Φανταστείτε τώρα μέσα στο λιοπύρι να έχετε να σχεδιάσετε αυτό:


Thursday, June 21, 2007

Βe there!



...Για περισσότερες πληροφορίες στο www.galera.gr

Ελαφρώστε το σπίτι σας!

...Συμβουλή από ένα φίλο.Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.Προς το παρών είμαι μπήζυ με το να ακολουθώ τη συμβουλή μου. Ta-ta!

Wednesday, June 13, 2007

The Babel Mega Post

Kαι για να μην ξεχνιόμαστε,αύριο αρχίζει το 12ο Φεστιβάλ κόμικς της Βαβέλ στο Γκάζι.
12ο! 12 χρόνια! (λίγο παραπάνω από ένα δέκατο του αιώνα,για να το κάνουμε πιό γκράντε).'Ημουν εκεί σε όλα.Follow me to this trip down the Memory Lane:

1996.Τα Γήινα και φλογερά χρώματα της Μεσογείου.
...και υπέρτιτλος "100 χρόνια κόμικς",(υπότιτλος "συνάντηση ευρωπαίων δημιουργών").Το Φεστιβάλ της Βαβέλ κάνει την παρθενική του εμφάνιση.Ο κατάλογος για πρώτη και τελευταία φορά τετράγωνου σχήματος.
Δουλειές όχι και πολύ custom made, περισσότερο στίγμα ήδη δημοσιευμένης δουλειάς των συμμετεχόντων.Κρέμασα πρωτότυπα του "Φανούρη ΄Απλα", στην αρχική τους ζωηρότητα που ελαφρώς χάθηκε στο τύπωμα.




1997." Πόλεις".
Εκτός απο χειροποίητα τεράστια πανώ όπου κάθε καλλιτέχνης αποτύπωσε την "Πόλη του Μέλλοντος" της φαντασίας του (δοκιμασία/τρόμος για μας που δουλεύουμε σε μικρές επιφάνειες), η custom made ιστορία που εξέθεσα διεκτραγωδεί τα παθήματα ενός ρομποτακίου που η NASA του ανέθεσε να συντονίσει την κατασκευή μιας υπερπόλης στον ΄Αρη.Απο προοπτικές τό'χα γαμήσει λίγο, αλλά τουλάχιστο είχα γκραντιόζο όραμα, όλα κι όλα!





1998 "Από τη Σιωπή στην Έκρηξη".

Βουβή ιστορία γεμάτη ήχους."Η μουσική του ενός (είναι ο θόρυβος του άλλου)".Ζαμπέτας, Παβαρότι, Άρμστρογκ και Iron Maiden τζαμάρουν στον ακάλυπτο μιας πολυκατοικίας (ο πραγματικός ακάλυπτος της πολυκατοικίας που έμενα τότε-η ιστορία ημι-πραγματική, εμπνευσμένη απο την αγροικοοικογένεια απέναντί μου, ο μάστερ φαμίλιας της οποίας ενοχλημένος απο την Τσανακλίδου μου φώναζε "αμα ξαναβάλεις Κλασσική πρωί πρωί θα σου γαμήσω τίποτα"!)
Ο Αλτάν μου έχει γράψει αφιέρωση στον κατάλογο:"Yoo are younger Spyros!"Το συγκεκριμένο δισέλιδο είναι κολημένο-μη με ρωτήσετε γιατί.





1999."Η Μνήμη του Μέλλοντος"

Τρείς ιστορίες που διεκτραγωδούν τις εργάσιμες περιπέτειες ενός διαστημικού γιατρού.Σενάριο Μάρως Καλογερή.(Εγκαινιάζοντας μια υπέροχη παράδοση που συνεχίζει μέχρι σήμερα ο Αντώνης Βαβαγιάννης, τα προσχέδιά της ήταν πιο αστεία απο τα τελικά μου). Το φεστιβάλ συνέπεσε με τον μεγάλο Σεισμό, εγκαινιάζοντας άλλη μια υπέροχη παράδοση χρόνων που οδήγησε στην μετονομασιά του φεστιβάλ σε "Μητσοτάκεια".





2000 "XA! Xιούμορ στο μεταίχμιο των δύο χιλιετιών"

'Έτος Εορτασμού του Μηδένιουμ.Με την πλάτη γυρισμένη στο μέλλον, ατενίζουμε αγέρωχα το ελπιδοφόρο παρελθόν (ο ορισμός και το δράμα της Ελλάδας). Πιστός στο προαναφερθέν δόγμα, ανανεώνω μια παλιά μου σειρά όπου διάφορα Ιστορικά γεγονότα παρουσιάζονται απο την υποτιθέμενη τηλεόραση της εποχής τους.





2001."Φυγή".

Xμμμ....therein lies a story...




Η εικόνα ανήκει στην ιστορία που είχα προτείνει για το φεστιβάλ και έχει μπεί και στον κατάλογο.(Αργότερα έγινε η εναρκτήρια ιστορία της σειράς "Σύντομα" που δημοσιεύτηκε στο "9")."Εχω κάνει επίσης και αυτό, δεν ξέρω αν θα είχε ενδιαφέρον να βάζαμε μερικές σελίδες" λέω στις Βαβελίστρες.
"Αυτό" ήταν μια κόμικ μεταφορά της ταινίας "Το Τραίνο της Μεγάλης Φυγής", το οποίο είχα μεταφέρει σε κόμικ για λόγους που ανάγονται στη σφαίρα τυς ψυχοπαθολογίας.Η απάντηση δεν άργησε να έρθει: "Χέσε την άλλη ιστορία: θα βάλουμε σελίδες απο αυτήν-όλες τις σελίδες". 45 σελίδες έκθεμα, yeah! Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: η ιστορία του homicidal κακοποιού που παγιδεύεται σε μια κούρσα θανάτου με το διώκτη του γίνεται ανατριχιαστικά επίκαιρη τη μέρα των εγκαινίων: Tα "Μητσοτάκεια" φέτος εγκαινιαστηκαν στις 11 Σεπτέμβρη.2001!





2002."Το άλλο μισό του Ουρανού"

Τα "Μητσοτάκεια" μόνο για φέτος αφήνουν το παραδοσιακό Γκάζι και εγκαθίστανται στο Πάρκο Στρατού εν μέσω καταιγίδων και κεραυνών που ακυρώνουν τα μισά παραφερνάλια.Ο τίτλος αναφέρεται στη Γυναίκα.Αντιδραστικός ών, φτιάχνω μια ιστορία μόνο με άντρες φυλακισμένους.






2003."Μακρινά Ταξίδια".
Ο τίτλος ήταν μια καλή αφορμή να αναστήσω έναν παλιό μου ήρωα που είχε ταυτιστεί με την ελευθερία του ταξιδιού, αλλά τον είχε απολαύσει μόνο το εξειδικευμένο κοινό του Motosport.
O Xμούρφα Κλόγκ, ο δεινός Λιθοσυκλετιστής, επιστρατεύει την αντροπαρέα για μια εκδρομή μέχρι το Τέλος του Κόσμου.





"Who you callin' fictional character?"Ο υποφαινόμενος αντιμέτωπος με τον Αχιλλέα,(εν Τύπω συνάδελφο και καλό φίλο),το real-life πρότυπο του γιού της Μάνας Ρέηβερ



2004."System (T)error
.Δύο δισέλιδες ιστορίες-τις θεωρώ ακόμα απο τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει.
Στο "Γαλάζιο σε μαύρο φόντο" η αληθινή ιστορία ενός μετανάστη σε μια Ελλάδα ντοπαρισμένη με Ολυμπιακά Όνειρα σε μια Βαλκάνια πραγματικότητα.
Στο "Τοπογραφία του Τρόμου",άρτι αφιχθείς απο το Βερολίνο,(μια πόλη που ο 20ος αιώνας πολλάκις βίασε παρα φύσιν),επιχείρησα μια δισέλιδη κόμικ απόδοση του βιβλίου "The File" του Timothy Garton Ash, το οποιό περιγράφει καταστάσεις που πολλοί σινεφίλ απόλαυσαν φέτος στις "Ζωές των άλλων",






2005."Αόρατοι".
Τίτλος πολλαπλών ερμηνειών, όπως όλοι της Βαβέλ.Διαλέγω να εικονογραφήσω ένα κείμενο της Μελίτας Κάραλη πολύ τρυφερό,μελαγχολικό και ανθρώπινο.(Ου γαρ έρχεται μόνο...). Τα "Μητσοτάκεια" τιμάει μια καταρρακτώδης καταστροφική Βιβλική βροχή, ουσιαστικά περιορίζοντας τις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ σε δύο.Λές και ήξερε ότι θα υπάρχουν τόσα νερά, στα πέριξ του Φεστιβάλ πρωτοσαλπάρει και η "ΓΑΛΕΡΑ".






2006."Ονειρο...ίσως"

Απο τους πολύ lame τίτλους, με διαφορά!Ο Αντώνης Βαβαγιάννης ξανασκοτώνει τα αγαπημένα σαλιγκάρια Mίλτο και Γκούγκενχαϊμ, σε μία ιστορία που τελικά θα γίνει η εναρκτήρια σεκάνς της δεύτερης περιπέτειας του "Φωτογράφου".





2007."Αστικοί Μύθοι".

Ξέρω απο σίγουρη πηγή (η κωμώτρια της μαμάς ενός κολητού της ξαδέλφης μου δουλεύει για το φεστιβάλ) τι θα γίνει φέτος.Αν είστε καλά παιδιά, θα σας πώ σε μια βδομάδα!

Monday, June 11, 2007

Κοράκιααααααααα...

Δεν είναι οτι δεν το περίμενα, αλλα αυτό δεν το κάνει λιγότερο αναγουλιαστικό: Δεν πρόλαβε καλά καλά να "αποδημήσει" ο Σωτήρης Μουστάκας, και τσάαακ! τα βαμπίρ του "Θέματος" κυκλοφόρησαν με δώρο dvd Μουστάκα.Τον "Παρθενοκυνηγό" κιόλας! Οι νυφίτσες, οι αναίσχυντοι, τα όρνια.Βγάλατε λεφτά, κοράκια; Βάλτε τα στον κώλο σας, που όλο μεγαλώνει,παχύδερμα.Στους γιατρούς να τα φάτε,ρε.

Καλή βδομάδα...

Friday, June 08, 2007

"Γκράν Γκινιόλ" στα περίπτερα.


Το περιοδικό το είχα δεί σε διάφορα στάδια σε οθόνες υπολογιστή.Το εξώφυλο σας το είχα δείξει, το περιεχόμενο πάνω-κάτω το ήξερα.Ε, παρ' όλα αυτά εξεπλάγην όταν το έπιασα στα χέρια μου!
"Μαλακα μου, this puppy is big and fat!" ήταν η πρώτη μου σκέψη (ναι, τό χω αυτό,σκέφτομαι σε δύο γλώσσες ταυτόχρονα). .Πήχτρα στα κόμικς,(μετράει αυτό για μένα) ήταν η δεύτερη.(η λίστα των θεμάτων δίνει μια παραπλανητική 50/50 εικόνα,μέχρι να διαπιστώσεις ότι τα άρθρα πιάνουν τελικά πολύ λίγο χώρο, και ότι κάθε κόμικ απλώνεται σε γενναιόδωρο αριθμό σελίδων.)
Ερωτεύτηκα το "Δηλητηριώδες νανούρισμα".Διαβάστε το και θα καταλάβετε γιατί.Αν δεν καταλάβετε, νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να βλεπόμαστε, δεν ταιριάζουν οι ωροσκόποι μας.
Το περιοδικό είναι από σήμερα στα περίπτερα.Θα παρουσιαστεί επίσημα στη Βαβέλ,μετά των σχετικών signing/αφιερώσεων.Θα ενημερωθείτε εγκαίρως και εκτενώς.
St(r)ay safe until then.

Tuesday, June 05, 2007

Ο Μπάτλερ τό ΄κανε!

Eπίθεση κουκουλοφόρων χτές στο συγκρότημα Λαμπράκη.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης (πάντα ήθελα να το πώ αυτό!) η αστυνομία ήδη κρατά και ανακρίνει άτομο γνωστό για τις ταραχοποιές του επιδόσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δημόσια ρίψη μπουκαλιών.

Monday, June 04, 2007

Art Athina


Είναι μόνο η αρχή.Πρός το παρόν οι ΛΑΟΣωτήρες ανεβοκατεβάζουν έργα.Στην "This is Sparta" Ελλαδάρα σε λίγο θα ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.Η είδηση εδώ, το blog συντονισμού μιας άμεσης αντίδρασης εδώ.
On a totally unrelated note, μια εύκολη συνταγή για να χάσετε γρήγορα κιλά (με το να μην κρατάτε καθόλου την τροφή στο στομαχι σας) εδώ.

Friday, June 01, 2007

Για την Αμαλία


«Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού του προσώπου του και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.»



(σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 του Ν. 2071/ 1992)



«Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...»



(Αμαλία Καλυβίνου, 1977-2007)



Από την ηλικία των οκτώ ετών, η Αμαλία ξεκίνησε να πονάει. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία, κανένας δεν κατάφερε να διαγνώσει εγκαίρως το καλόηθες νευρίνωμα στο πόδι της. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, η Αμαλία έμαθε ότι το νευρίνωμα είχε πια μεταλλαχθεί σε κακόηθες νεόπλασμα.



Για τα επόμενα πέντε χρόνια η Αμαλία είχε να παλέψει όχι μόνο με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό, αλλά και με την παθογένεια ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας που επιλέγει να κλείνει τα μάτια στα φακελάκια κι επιμένει να κωλυσιεργεί με παράλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκτός από τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία, η Αμαλία είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση από γιατρούς που στάθηκαν απέναντί της και όχι δίπλα της. Πέρα από τον πόνο, είχε να υπομείνει την απληστία των ιδιωτικών κλινικών και την ταλαιπωρία στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων για μία σφραγίδα.





Η Αμαλία άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή 25 Μαϊου 2007. Ήταν μόλις 30 ετών.



Πριν φύγει, πρόλαβε να καταγράψει την εμπειρία της και να τη μοιραστεί μαζί μας μέσα από το διαδικτυακό της ημερολόγιο. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fakellaki.blogspot.com, η νεαρή φιλόλογος κατήγγειλε επώνυμα τους γιατρούς που αναγκάστηκε να δωροδοκήσει, επαινώντας παράλληλα εκείνους που επέλεξαν να τιμήσουν τον Ορκο του Ιπποκράτη. Η μαρτυρία της συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, που της στάθηκαν συμπαραστάτες στον άνισο αγώνα της μέχρι το τέλος.



«Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να πει την ιστορία της, ώστε μέσα απ' αυτήν να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις. Κυρίως ήθελε να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.»



(Δικαία Τσαβαρή και Γεωργία Καλυβίνου - μητέρα και αδελφή της Αμαλίας)



Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 2071/1992, θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα για τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ:



«Η δωροληψία και ιδίως η λήψη αμοιβής και η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης περιουσιακής παροχής, για την προσφορά οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας.»



Η Αμαλία Καλυβίνου αγωνίστηκε για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δυστυχώς δεν είναι και τόσο αυτονόητα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε η Αμαλία, διαμαρτυρόμαστε δημόσια και απαιτούμε:



* ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

* ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΒΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

* ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

* ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

* ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ







ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.



* ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

* ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ





ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.




Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσετε φακελάκι, μην το κάνετε. Προτιμήστε καλύτερα να κάνετε μια δωρεά. Η τελευταία επιθυμία της Αμαλίας ήταν η ενίσχυση της υπό ανέγερση Ογκολογικής Μονάδας Παίδων



(Σύλλογος Ελπίδα, τηλ: 210-7757153, e-mail: infο@elpida.org, λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 080/480898-36, λογαριασμός Alphabank: 152-002-002-000-515. Θυμηθείτε να αναφέρετε ότι η δωρεά σας είναι "για την Αμαλία").






ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ



eXTReMe Tracker