Friday, February 16, 2007

Ξεδιάντροπη αυτοπροβολή-the syzitisi

O μπλόγκερ Urfurslaag με καλοσώρισε με μερικά ενδιαφέροντα σχόλια που θίγουν το τεράστιο θέμα του ποιός μπλογκάρει, πως και γιατί.Επειδή νομίζω ότι το θέμα αξίζει καλύτερης τύχης απο το να εξατμιστεί στα κόμεντς ενός άσχετου πόστ, του ανοίγω ένα ξεχωριστό.Tα σχόλια που προηγήθηκαν θα τα βρείτε εδώ, και τα κοπυποστάρω επίσης σαν πρώτο κόμεντ, και μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση απο εδώ.Have fun!

23 Comments:

Blogger Spi_Der said...

Urfurslaag said:
Καλώς ορίσατε κύριε Δερβενιώτη στην ελληνική μπλογκοσφίερ μετά την λαμπρή πορεία σας στο εξωτερικό: είχαμε ένα σάκο αρχίδια και μας ήρθαν άλλα δέκα

spi_der said:
urfurslaag,there is no such thing as enough αρχιδια.Ρωτα κι αυτους που εχουν ;-)

Urfurslaag said:
Κύριε, παρατηρώ πως η παραμονή σας στο εξωτερικό, σας βελτίωσε την αγγλική προφορά αλλά ξεχάσατε την ελληνική ανάγνωση. Τα αρχίδια στη συγκεκριμένη παροιμία έχουν αρνητικό πρόσημο. Δηλαδή είχαμε ένα σωρό από χωρίς λόγο ύπαρξης βλογκς που δημιουργούνται από επώνυμους για προσωπική προβολή και προστέθηκε ένα καινούριο. Δυστυχώς η επωνυμία λειτουργεί αυτολογοκριτικά στο δίκτυο. Μήπως να βρίσκατε κάποιον άλλο τρόπο να πουλάτε τα πραματάκια σας; Σας ρωτώ διότι όπως υπαινίσεσθε στην εμπνευσμένη απάντησή σας αλλά και στο συγκεκριμένο μποστ, έχετε (βλογκ για ξεδιάντροπη αυτοπροβολή)

spi_der said:
Ufurslaag,σεβαστη η αποψη σου για την αυτοπροβολη των επωνυμων.Το δευτερο σχολιο σου δειχνει οτι παρα την "εξυπναδα" του πρωτου, εχεις διαθεση να ακουσεις τον αντιλογο.
Για την προβολη: Δημοσιευω καθημερινα σε μια εφημεριδα 100.000 αντιτυπων.Για να "διαφημιζομαι" απο θα πρεπει η επισκεψιμοτητα του μπλογκ να τους ξεπερναει.Τοτε γιατι ειμαι εδω; Γιατι η εφημεριδα δεν εχει interaction.Ναι,ακομα κι οταν αυτο ειναι στο δικο σου υφος.ΕΙΔΙΚΑ αν ειναι στο δικο σου υφος.Τα σωστα μεσα το εχουν καταλαβει αυτο, γι αυτο εχουν φτιαξει και ηλεκτρονικη εκδοχη οπου μπορεις να αφηνεις σχολια κατω απο τα αρθρα.
Για την αυτολογοκρισια:την εχω αποφυγει στον επαγγελματικο μου βιο, λες να την βρω εδω;Αν βεβαια ενοεις αυτολογοκρισια το αν θα τα χωσω στον εκαστοτε εργοδοτη μου, θα σου απαντησω οτι δεν ειναι ουτως η αλλως αυτος ο σκοπος του μπλογκ.Το σκοπο τον δηλωσα στο πρωτο ποστ:ματιες στα "απο πισω" της δημιουργικης διαδικασιας (αντε και να λεμε και καμια μαλακια ποτε ποτε).Αν σου αρεσει και σου φτανει αυτο,by all means stick around.

Urfurslaag said:
:) by all means I will

Urfurslaag said:
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν μαζί να είμαστε σαφέστεροι. Λέτε: "Δημοσιευω καθημερινα σε μια εφημεριδα 100.000 αντιτυπων.Για να "διαφημιζομαι" απο θα πρεπει η επισκεψιμοτητα του μπλογκ να τους ξεπερναει". Πρόβλημα: 100.000 φύλλα τιράζ. Που διανέμονται δωρεάν.Οχι πωλήσεις. Θα μπορούσαν να είναι 100.000 αυτοκόλητα κλειδαράδων. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τη αναγνωσιμότητά σας. "Η επισκεψιμοτητα του μπλογκ να τους ξεπερναει" ποιους? το τιράζ.Ενδιαφέρον. Στη συνέχεια το αποσαφηνίζετε κάπως μιλόντας ουσιαστικά για ποιότητα κοινού όχι για ποσότητα.Αλλά και γιά ποιότητα του μέσου. Η "ηλεκτρονική εκδοχή" των εφημερίδων έλυσε τα προβλήματα "interaction" που έχετε παρατηρήσει; Προφανώς όχι αλλιώς - από ότι κατάλαβα- δεν θα ξεκινούσατε βλογκ. Αλλά η "ηλεκτρονική εκδοχή" των εφημερίδων, μου ακούγεται σαν "Ο Καραγκιόζης αστροναύτης". Και επειδή αγαπώ τις παροιμίες: Τα σκατά χαλβάς δεν γίνονται.Για την αυτολογοκρισία θα μιλήσουμε σε επόμενο μάθημα. Αλλά μου αρέσει πολύ αυτό για τη δημιουργική διαδικασία. Κάτι μου θυμίζει, βρε κάτι μου θυμίζει...
Τα σέβη μου

1:39 AM  
Blogger Spi_Der said...

Urfurslaag,το θέμα τιράζ και αναγνωσιμότητα είναι αρμοδιότητας των ερευνών που τις μετράνε.Μιας και το θέμα όμως για το οποίο την ανέφερες ήταν η "αυτοδιαφήμιση", ακόμα κι αν τα 100.000 τσάμπα αντίτυπα ήταν "αυτοκόλητα κλειδαρά",αυτό είναι επιχείρημα υπέρ μου: ωραία, κάθε μέρα έχω τη δυνατότητα 100.000 "αυτοκόλητων κλειδαράδων"-τι άλλο πιά να θέλω απο διαφήμιση;
Παρακάτω: μη μπερδεύεσαι: δε μίλησα για ποιότητα κοινού, μίλησα για τρόπο interaction.Δεν έχουν όλες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις την ίδια δυνατότητα.Η συγκεκριμένη πάντως δεν την έχει.Εδώ καλά καλά δεν την έχουν όλα τα μπλόγκς: απο comment moderation μέχρι κλείσιμο, όλες οι βαθμίδες διαλόγου παίζουν.
Ας πάμε όμως λίγα βήματα πίσω:η αντίρησή σου είναι ότι ο "καλός μπλόγκερ" οφείλει να είοναι ανώνυμος για να μη χάσει την "ελευθεροστομία" του αν έχω καταλάβει καλά το πόιντ σου (την αισθητική σου αντίρηση για την αυτοπροβολή την καταλαβαίνω αλλα δεν τη συμμερίζομαι).
Εδώ φίλε μου έχουμε δύο μεγάλα θέματα: το ένα είναι ότι η ανωνυμία δεν είναι εχέγγυο ποιότητας: more often than not, πλείστοι έλληνες μπλόγκερ αναλίσκονται σε απίστευτου επιπέδου οχετούς, κατινιές και αλληλοκαρφώματα τα οποία δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνανε αν μιλάγανε σαν άνθρωποι και όχι σαν nicknames.To "plus side" απο την άλλη δεν το είδα: δεν είδα πουθενά το "πόστ που έριξε την κυβέρνηση":έχω δεί μόνο μπλόγκερς να κοκορεύονται για την "ταχύτητα του μέσου" επειδή "πρώτοι αυτοί" αναδημοσίευσαν κάτι που άκουσαν π.χ. στο cnn.
Για την αυτολογοκρισία τα ξαναείπαμε: αν δεχτούμε ότι όποιος υπογράφει αυτοευνουχίζεται,τότε έχουμε ποοοοολύ μεγαλύτερο πρόβλημα να λύσουμε απο το αν οι "επώνυμοι" μπλογκάρουν.

1:56 AM  
Blogger anadelfos said...

Εγώ είμαι και θα παραμείνω ανώνυμος..
Γιατί; Μα για να λέω ότι μου κατέβει χωρίς να φοβάμαι τον "εξευτελισμό"..την "χλέμπα".
Τότε γιατί βάζουν την υπογραφή τους μερικοί;
Μα γιατί ΔΕΝ τους νοιάζει η κριτική..
Εχουν κάτι να δώσουν και το πιστεύουν..Και αν δεν πιάσει μας έχουν γραμμένους..
Μπορούμε και μεις οι ανώνυμοι;
Αυτή την απάντηση να δώσετε ενδόμυχα γιατί οτι και να πείτε δεν θα είναι αλήθεια εφ'όσον παραμένετε ανώνυμος..

4:15 AM  
Blogger Urfurslaag said...

Κύριε, τιμή μου. Θα επανέλθω. Σύντομα.

4:45 AM  
Blogger Urfurslaag said...

επί τη ευκαιρία:

@ ανάδελφος "γιατί οτι και να πείτε δεν θα είναι αλήθεια εφ'όσον παραμένετε ανώνυμος.. ". Δεν σας καταλαβαίνω κύριε...

4:51 AM  
Blogger anadelfos said...

Καμώνεσαι πως δεν καταλαβαίνεις..
Τι να εξηγήσω τα αυτονόητα;
Αλλωστε τι ποιό εύκολο! Αν διαφωνείτε δεν έχετε παρά να γράψετε τα πλήρη στοιχεία σας, [ΠΛΗΡΗ] και μετά αραδιάζεται όσα θέλετε περί όρχεων..

7:14 AM  
Blogger Urfurslaag said...

@ anadelfos :κύριε γίνεστε όλο και πιο ασυνάρτητος, αν συνεχίσετε έτσι θα αναγκαστώ να σας αγνοήσω.

1:10 PM  
Blogger Urfurslaag said...

Kύριε, ανοίγετε πολλά θέματα (και καλά κάνετε) αλλά φοβάμαι ότι θα χάσουμε τον μπούσουλα. Ας εστιάσουμε λοιπόν στο καθοριστικό ζήτημα της αυτολογοκρισίας που παινεύεστε ότι "την εχω αποφυγει στον επαγγελματικο μου βιο" και ότι το μόνο που δεν σας αφορά είναι "αν θα τα χωσω στον εκαστοτε εργοδοτη μου"
Δεν θα αποδεικνύατε τίποτα με αυτό, μάλλον αγενής θα γινόσασταν. Άλλωστε ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι πολύ λίγος για να αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Αλλά κατά τα άλλα "τα χώνετε" παντού ή μόνο εκεί που σας παίρνει; Έχω δει στη δουλειά σας να επιτίθεστε σε κατά κανόνα εύκολους στόχους, στους γκέι, στις χοντρές, στις γριές, στις γυναίκες γενικότερα, στους αφελείς ηλίθιους (π.χ. Χριστόδουλας), στον χαζό του χωριού (π.χ. Γιωργάκης) και σε άλλους ανυπεράσπιστους κακομοίρηδες και ποτέ στους ισχυρούς, σε αυτούς που πραγματικά επηρεάζουν την σκέψη και την αισθητική γύρω μας. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον Λαμπράκη, τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση και τόσους άλλους που κινούν τα νήματα των μαριονετών που εσείς κοροϊδεύετε. Κρίμα γιατί έχετε ένα υψηλής διατρητικότητας βήμα για να αρθρώσετε λόγο και το σπαταλάτε υποστηλώνοντας την σκέψη που νομίζετε ότι υπονομεύετε. Και για να χρυσώσω λίγο το χάπι, ο μόνος λόγος που ασχολούμαι μαζί σας είναι επειδή και ταλέντο πιστεύω πως έχετε και καλές προθέσεις.

6:16 AM  
Blogger Spi_Der said...

Αγαπητέ,δεν είναι και τόσο πολλά τα θέματα που ανοίγω-εκτός αν έχετε μια ροπή προς τη σύγχυση,(πχ."εκάστοτε" δε σημαίνει "ο συγκεκριμένος").'Εχετε τις ιεραρχήσεις σας και καλά κάνετε.Αναγνωρίστε μου το δικαίωμα μου να έχω τις δικές μου, οι οποίες μπορεί να μην είναι του γούστου σας αλλά τουλάχιστο δεν έπεσαν ποτέ στο επίπεδο να αυτοτρικλοποδιάζονται με το να εκθειάζω για "το ταλέντο του" κάποιον που κατατάσω στα "αρχίδια".

11:18 AM  
Blogger Urfurslaag said...

Πολυαγαπημένε.
Νομίζω πως εκνευρίζεσθε και ο θυμός σας θολώνει την αντίληψη.
Ουδέποτε αποκάλεσα εσάς αρχίδι. Η παροιμία που συνεχίζετε να δυσκολεύεστε να διαβάσετε (η παραμονή στο εξωτερικό ίσως;) αναφέρεται προφανώς στο ελληνόφωνο βλογκ σας. Το έχω άλλωστε εξηγήσει σε προηγούμενο σχόλιο:"...Δηλαδή είχαμε ένα σωρό από χωρίς λόγο ύπαρξης βλογκς που δημιουργούνται από επώνυμους για προσωπική προβολή και προστέθηκε ένα καινούριο." Προφανώς δεν θα αποκαλούσα εσάς προσωπικά αρχίδι.
Αλλά επειδή πραγματικά ανοίγετε πολλά θέματα, χωρίς να το καταλαβένετε, ας επανέλθουμε στο ζήτημα αυτολογοκρισία που είναι και το βασικό σας πρόβλημα, διότι δεν υποψιάζεστε καν την ύπαρξη του. Νομίζετε ότι μπορείτε να τα χώσετε όπου σας έρθει άρα είσαστε ελεύθερος. Τελικά όμως τα χώνετε μόνο όπου σας παίρνει. Γιατί; Λέτε πως είναι θέμα ιεράρχησης. Ωραία. Η ιεράρχηση γίνεται πάντα με κάποιο γνώμονα, με κάποιο στόχο. Αναρωτιέμαι ποιός είναι ο δικός σας.

12:14 PM  
Blogger Urfurslaag said...

Τώρα που το σκέφτομαι όχι απλώς εγώ δεν σας αποκάλεσα αρχίδι, παρά μόνο σχολίασα το βλογκ σας ,ενώ αντίθετα εσείς υπονοήσατε πως είμαι ευνούχος! εκπλήσομαι! που το μάθατε;

12:22 PM  
Blogger anadelfos said...

Συνεχίζεις να αυτοεξευτελίζεσαι αρνούμενος τα ίδια σου τα λόγια..
Να μια εξήγηση για την διορατικότητα της αναφοράς σε "ευνούχους"..Κρίμα!

10:19 PM  
Blogger Urfurslaag said...

@ ανάδελφος Κύριε: verba volant scripta manet. Ανάγνωση χρειάζεται μόνο και ψυχραιμία.

2:40 AM  
Blogger Spi_Der said...

Urfurslaag,κανένας εκνευρισμός και κανένα θόλωμα κρίσης: αν μή τι άλλο σας έχω ήδη υποδείξει δύο σημεία στα οποία άλλα διαβάσατε, άλλα κατανοήσατε.Αυτό συν η ερμηνεία σας για τη δουλειά μου (ότι στοχοθετεί τις χοντρές(!) τους γκέι(!, τις γυναίκες(!) κλπ οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι βλέπουμε τον κόσμο με άλλα μάτια.Αυτό δεν είναι κακό:στον δικό σας κόσμο προτεραιότητα είναι ο Λαμπράκης, στο δικό μου είναι π.χ. ο Μπούς.Έπιπροσθέτως το να ρωτάτε "ποιός είναι ο στόχος" κάποιον που απαντάει εκ των προτέρων με τη δημοσιευμένη δουλειά του, είναι χάσιμο χρόνου και δικό σας και δικό μου.

12:39 PM  
Blogger Urfurslaag said...

Κύριε
Θα πρότεινα να χάσουμε λίγο χρόνο ακόμα μπάς και καταφέρουμε να κλείσουμε κανένα θέμα από τον χαμό που ανοίξαμε.
Θα πρότεινα να εστιάσουμε στην στοχοθέτηση και την αυτολογοκρισία που άλλωστε είναι αλληλένδετα.
Του κάνατε τα τρία δύο του Μπους με τα σχέδια σας.
Πιστεύω ότι προσπαθήτε πολύ να είστε αρεστός, να σας αγαπούν και αυτό είναι το πρόβλημα. Ο αντιαμερικανισμός πουλάει. Ο Μπους είναι ο αγαπημένος γελοτοποιός των Ελλήνων. Και γελάμε με τον Μπους για να μη γελάσουμε με τους εαυτούς μας. Μα και εμείς συμμετέχουμε στους πολέμους του. Ενεργά. Εμείς βομβαρδίσαμε το Ιρακ κατά κάποιο τρόπο. Εμείς οι Ελληνες.Η μήπως όχι;

3:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Μη δίνεται σημασία στον Urfurslaag.
Πηγαίνει από blog σε blog, κράζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και προκαλεί για να τραβήξει κόσμο στο δικό του. Το ίδιο έκανε και στον Ανδρουλάκη. Να δούμε πόσο θα του πάρει να ανακαλύψει και το blog του Δήμου. Απλά αγνοήστε τον. Κακομοίρης είναι.

12:24 AM  
Blogger Urfurslaag said...

@ Pyladis Ευχαριστώ, ευχαριστώ και στα δικά σου. Εσύ δεν έχεις μπλογκ πουλάκι μου;

12:49 AM  
Blogger Spi_Der said...

Urfurslaag,η σύγχυση συνεχίζεται: απο τη μία "μας" ψέγεις που συμμετέχουμε στον πόλεμο του Ιράκ, απο την άλλη σου φαίνεται "αρεστή στάση" ο αντιαμερικανισμός (you know...των αληθινών υπαίτιων για τον πόλεμο του Ιράκ) κι όλα αυτά σε ένα argument για το πως αγνοώ the powers that be για να τα "ρίχνω στα μικρά ψάρια".

Κι απο δίκες προθέσεων, πέντε τάλαρα η μία αγαπητέ.Αν ήθελα "να με αγαπούν", θα εικονογραφούσα παραμύθια.

5:42 AM  
Blogger Yellow Kid said...

Spyder, Urfus, Ανάδελφε! Ανακωχή ανακωχή! We all in it for the money, κακα τα ψέμματα (Shitty lies για τους αγγλομαθείς)
Ω. άνθρωποι-άνθρωποι προς τι το μίσος και ο αληλοσπαραγμός; Ολοι ανθρωποι είμαστε...Και αρχηγός του σύμπατος ΕΓΩ!

6:38 AM  
Blogger Urfurslaag said...

:)

6:34 PM  
Blogger Urfurslaag said...

Λοιπόν, νομίζω πως έχουμε συνενοηθεί.
Πιστεύω πως τέθηκε μια πλατφόρμα διαλόγου. Ακριβώς λοιπόν, όπως είπες εσύ "αγνοώ the powers that be για να τα "ρίχνω στα μικρά ψάρια"."

Αυτό προσπαθώ να σου πώ και εσύ νομίζω το διατύπωσες γλαφυρά. Θα συνεχίσω να σχολιάζω τα ποστ σου, με την άδειά σου, για να δούμε μαζί αν και πού συμβαίνει κάτι τέτοιο.

8:28 PM  
Blogger Spi_Der said...

Οπως σου ξαναείπα, νομίσω ότι χάνεις το χρόνο σου.Ο τρόπος που ιεραρχείς τα πράγματα δε συμπίπτει με το δικό μου (και το θέτω κομψά).Feel free να σχολιάζεις, αλλά απο καιρού εις καιρόν καλό είναι να αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που κάνει τη δική σου ιεράρχηση πιό έγκυρη,και τι κάνει τη μεζούρα που μετράς τους άλλους πιο ακριβή.

4:05 AM  
Blogger Urfurslaag said...

...το ότι την δοκιμάζω κύριε.

6:07 PM  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker