Friday, July 27, 2007

Giorgo Zoume Gia na se Akoume!

"Οι φρενίτιδες είναι γοητευτικές. Αλλά μερικές δεν τις καταλαβαίνω. Πώς είναι δυνατόν να χαλάει κόσμο ...ο Τζωρτζ Μάικλ; Ποιος κόσμος ακούει τα τραγούδια του; Θα ήθελα να γνωρίσω κάποιους από αυτούς. Αλλά περί ορέξεως..." γράφει ο Τριάντης στη χθεσινή "Ε".
'Εδώ είναι "ένας απ΄αυτούς" με ονοματεπώνυμο.(για την παρέα μου δε μπορώ να πώ το ίδιο-αρέσκεται στα ψευδώνυμα).Δείξε μου τώρα κι εσύ τι είδους κόσμος αρέσκεται στις μελίρρητες λεκτικές ακροβασίες και το σοβαροφανή στόμφο με τα οποία στολίζεις και τις πιο απλές προτάσεις, και θα είμαστε πάτσι.
Αλλά έτσι είναι φίλε μου...άλλοι τη βρίσκουν με τον τραγουδιστή του "Freedom 90" και άλλοι με τους πάσης απόχρωσης Ταλιμπάν.Και, αν δε με απατάει η μνήμη μου και το αρχείο σας, και με τους ίδιους τους Ταλιμπάν...

5 Comments:

Blogger ikonikos said...

Φίλε Σπύρο, νομίζω ότι αδικείς τον Τριάντη, είναι από τους λίγους πραγματικά μετρημένους και ψαγμένους γραφιάδες. Και καμία σχέση με Ταλιμπάν, ο άνθρωπος αυτός είναι από τους πρώτους που μιλούν για πολιτικές ελευθερίες, ελευθερίες του λόγου, της έκφρασης, των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων κτλ.
Απλά εδώ έκανε μια άτοπη εκτίμηση, κρίνοντας με το δικό του προσωπικό γούστο τους φαν του Giorgou. Αλλά να μην πάμε και στο άλλο άκρο!

2:54 PM  
Blogger Spi_Der said...

Φίλε ikonic,το αρχείο δεν το επικαλέστηκα σα σχήμα λόγου.Τάδε έφη Τριάντης το 2001

"Τους βλέπω
να υψώνουν το φλογοβόλο της οργής εναντίον της μεταλλικής
στρατιάς, και νιώθω να 'μαι μαζί τους (... Ενας Δαβίδ με τη σφεντόνα του, οι Ταλιμπάν. Ενας Δαβίδ! Τι ειρωνεία)... Βλέπω το βλέμμα τους να στάζει σοφία της Ανατολής και τα χάλκεα πρόσωπά τους τυλιγμένα σε γήινα χρώματα, και συντάσσομαι. Προσεύχομαι να
επικρατήσουν".

8:38 AM  
Blogger ikonikos said...

Ναι, πάντως το γεγονός ότι στήριξε, έστω με αυτήν την κραυγαλέα, επιθετική ρητορική, την αντίσταση τους ενάντια στον κατακτητή, όπως θα μπορούσε να κάνει κάποιος με κάθε κυβέρνηση που αντιστέκεται στον εισβολέα που καταπατά μονόπλευρα την εδαφική ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο με οποιοδήποτε πρόσχημα, δε σημαίνει ότι ταυτίζεται μαζί τους κιόλας ιδεολογικά/θρησκευτικά.

Κάθε άλλο, η πλούσια αρθρογραφία του έχει δείξει ότι είναι "υπερβολικά" φιλελεύθερος και αντιδρά -σωστά- στην παραμικρή προσπάθεια ταλιμπανοποίησης της πολιτικής ή κοινωνικής ζωής. Πιστεύω ότι απλά εδώ έχει γίνει μια κακή εκτίμηση της ρητορικής του σε μια στιγμή θυμού του.

10:37 AM  
Blogger Unknown said...

Σπύρο,να σου πω την αμαρτία μου,είχα την ίδια ακριβώς απορία με τον Τριάντη.
Βέβαια με τόσο κόσμο που μαζεύτηκε δε θα μου λυθεί ποτέ-άντε βγάλε άκρη τώρα,πόσοι ήταν οι φαν,πόσοι οι musiφιλ,πόσοι οι χαβαλέδες και πόσοι οι τσαμπατζήδες από τις διαφημιστικές και και τους παρατρεχάμενους...-

Ε,με τον Τριάντη τώρα τι να πείς,πέρα από το ότι το συγκεκριμένο κείμενο δε τον χαρακτηρίζει,νομίζω πως γενικώς η αριστερά ένα ταλιμπανισμό τον κουβαλάει(εδώ κυριολεκτικά)

Καλή συνέχεια,Αντώνης.

;-)

11:32 AM  
Blogger Spi_Der said...

beg to differ.Κατα καιρους εχει εκφρασει και κατι μελισταλαχτες θεσεις υπερ εκκλησιας, χριστοδουλου κλπ κλπ.Εχω καταληξει οτι δεν ειναι απο αυτους που εχουν κατα νου την ελευθερια οταν αρθρογραφουν.Απλα την κατατροπωση του "αντιπαλου δεους".Ο iconic το θετει επιεικως.Εγω παλι πιστευω οτι στις "απροσχετες" στιγμες "βρασμου ψυχης ειναι που φαινεται κατα που κλινει ο καθενας.

10:44 AM  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker