Wednesday, August 29, 2007

Τι έγινε στο Σύνταγμα

'Hταν μια ρομαντική νύχτα με πανσέληνο, και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες με τα μπλέ και τα κράνη κατέβηκαν να διαδηλώσουν ειρηνικά ενάντια στο Στρατηγό Άνεμο, την Ασύμμετρη Απειλή, το Πράσινο που καίει το Πράσινο και ό,τι μαλακία δεν έχει σκεφτεί ακόμα το επιτελείο του Ρουσόπουλου.


Ξαφνικά,μια ολιγομελής ομάδα από γνωστούς-άγνωστους αντιεξουσιαστές βγαίνει απο τη γιάφκα "Σύνταγμα-ανταπόκριση με τη γραμμή 2".


Οι θρασύτατοι αντιεξουσιαστές -όλο και πιο ολιγομελείς-στέκονταν αμίλητοι σαν σνομπαρίες που είναι.Τι κουβέντα πήγανε να τους πιάσουνε οι Πραίτωρες, τι τα αρχίδια τους τους δείχνανε,τι κροτίδες τους ρίχνανε στη μάπα, εκεί αυτοί,να το παίζουν μούγκα κι υπεράνω.
Τους γαμείς γιά δεν τους γαμείς μετά κύριε Βύρωνα;

5 Comments:

Blogger myrto said...

Kai malista ta remalia eixan to thrasos otan enas agios anthrwpos ekane tin kinisi na riksei petra sta organa taksis, ormisan panw toy prin prolavei na afisei to xeri tou! Ntropi tous!

5:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Κράτος, αστοί , κεφάλαιο, ΜΜ«Ε» γεννούν το «διαμαρτυρόμενο» φασισμό!.. «Λαϊκή» καταστολή σε πολιτικά κομμάτια στη συγκέντρωση του συντάγματος
Θα ήθελα να συμμεριστώ τη γενικότερη αισιοδοξία ότι απόψε ,στη διαμαρτυρία στο σύνταγμα συνέβη κάτι άλλο..
...Ή , όμως απλά συνέβη «κάτι ακόμα» , με τελική κυριαρχία βαθύτατα συντηρητικών χαρακτηριστικών;
Χοντρικά, κάποιες εκατοντάδες mainstream συντηρίκλες έδωσαν τον τόνο , κυριαρχώντας σε 30- 35.000 τουλάχιστο (και ο υπολογισμός του αριθμού, σε ένα σύνταγμα φίσκα, είναι ακριβής) συγκεντρωμένων , επιχειρώντας να επιβάλλουν σιωπή και σκασμό , σε κάθε πολιτική φωνή , Αριστερή , Αντικαθεστωτική Κομμουνιστική και Αναρχική!
Επιτέλους στο προκείμενο , την «είδηση» - σιγά το «νέο» δηλαδής και το «μη αναμενόμενο»!
Στο πανώ, το μπλοκ και τα συνθήματα του (γουστάρουμε , δε γουστάρουμε , προεκλογικού, αλλά τέλος πάντων αριστερού..) «ενάντια» ξεκίνησαν οι πρώτες «καθώς πρέπει» διαμαρτυρίες, τα χωσίματα από μπαρμπικουλίκια, τα «δε θέλουμε πολιτικά» και αντίστοιχες μαλακίες.
«Καθώς πρέπει» ..ουουου και μαλακισμένα σχόλια , περιέβαλαν και ορισμένα πρώτα , σποραδικά Αναρχικά συνθήματα - που ρε γαμώτο , ο αναρχικός χώρος , με όλες του τις αντιφάσεις μετράει τους συλληφθέντες και ακόμα όμηρους δικαστών και μπάτσων της Πάρνηθας και μεγάλο βάρος των κινητοποιήσεων κατά της εκτροπής του Αχελώου (ελάχιστα παραδείγματα μόνο).
Η απόλυτη «απολιτίκ» - βαθύτατα αντιδραστική καταστολή των «ευαίσθητων πολιτών» , όμως ήταν στην εμφάνιση στην αμαλίας των ριζοσπαστικών μπλοκ Κινήσεων Πόλης και Γειτονιών (με χρόνια αγώνες -και- για το περιβάλλον , με δολοφονικές επιθέσεις από μπάτσους και νεοναζί σε κινητοποιήσεις τους) , του ΜΕ.Ρ.Α. (το γουστάρουμε ή όχι, τουλάχιστο μια σειρά στοιχειωδών κινηματικών συνεπειών «καλών» ή «κακών» τις κρατάει) και Αναρχικών.
Από πλ. κολοκοτρώνη , σταδίου, κάτω μέρος συντάγματος , όθωνος , η στάση των χιλιάδων ανθρώπων που διέσχισε η διαδήλωση ήταν λογική.
Αυτή η λογική που αναγνωρίζει ως φυσικό στοιχείο, έστω σε όρους γαμημένης αστικής «δημοκρατίας» , σε μια μεγάλη διαμαρτυρία να συμμετέχουν πολιτικά κομμάτια (τα γουστάρουμε ή όχι) , συζητάμε μαζί τους , παίρνουμε τα κείμενά τους και τα διαβάζουμε , τα πετάμε στα σκουπίδια ή τα κρατάμε για homework , το πολιτικό πέρασμα προκαλεί πολιτικούς συλλογισμούς και στάσεις και άλλα αυτονόητα (;).
Οι πρώτες ξυνίλες από κάτι λίγους , στις χιλιάδες συγκεντρωμένων άρχισαν στη στροφή της διαδήλωσης , από όθωνος στην αμαλίας.
Η μαύρη , κατάμαυρη ειρωνεία είναι ότι χωροταξικά προέρχονταν από τις αρχές πεζοδρομίου «άγνωστου στρατιώτη» - κήπου , εκεί ακριβώς που στις πρόσφατες μεγάλες Κινηματικές πορείες άραζαν διμοιρίες...
Η αντίδραση , κυριολεκτικά μαύρη αντίδραση , ξεκίνησε με λίγα σφυρίγματα και αποδοκιμασίες.
Πολύ σύντομα στους διαδηλωτές την έπεσαν τσιρίζοντας «προσβεβλημένοι» τόσοι που παρίσταναν τους ..συγγενείς νεκρών από τις φωτιές, που θα νόμιζες ότι τα θύματα ήταν πάνω από 200!
Όλοι αυτοί , όπως και άλλοι τσιρίδες απαιτούσαν «ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», «όχι πανώ», «όχι συνθήματα» , «όχι κόμματα(!!!..ά, ρε κινήσεις γειτονιών , ΜΕΡΑ και Αναρχικοί Κομματάρες..) , «όχι εκμετάλλευση» , «όχι καπέλο» (αυτό το φώναζαν κάτι καραφλοί!), αλλά κυρίως «σιωπή! πένθος και σιωπή!..».
-"Εδώ μας κάλεσαν οι ʽμπλόγκερςʼ να πενθήσουμε σιωπηλά και ντυμένοι στα μαύρα" ήταν το πιο χαλαρό κρεττινίστικο που ακούστηκε. Ένα ζήτημα είναι ότι κάποιοι ολοφάνερα μπαρμπικουλαίοι του καφενέ από αυτούς , επίσης ολοφάνερα , τη λέξη ʽμπλόγκερςʼ την πρωτάκουσαν την προηγούμενη μέρα στο «ΣΚΑΪ» στο ταξί...
Ένα άλλο ολοφάνερο ήταν το «απολιτίκ» σε Καρατζαφερικό βαθμό, στα λεξιλόγια..
Τραγικότερο:
Στις δράκες «αγανακτισμένων πολιτών» υπήρχαν και νέα παιδιά -φοβερή περίπτωση μια γλυκύτατη «17 χρονών» (όπως επανελάμβανε) με υστερία 87χρονου στα πρόθυρα εγκεφαλικού απόυπέρταση...
Τραγικότερο ΙΙ:
Στις δράκες «αγανακτισμένων πολιτών» , συμμετείχαν πολλοί Συνασπισμένοι (!) , από γνωστές φάτσες , μέχρι τύποι που στρίγγλιζαν «εγώ είμαι συνασπισμός, αλλά απόψε είμαστε εναντίον της πολιτικής...».
Τραγικότερο ΙΙΙ:
Γύρω στα 25- 30 άτομα , συμπεριλαμβανομένων και συνασπισμένων,έκαναν καθιστική διαμαρτυρία (!) στην Αμαλίας για να μην περάσει η διαδήλωση προς «άγνωστο» - βουλή και μπροστά στα ΜΑΤ.
Οι «απολίτικες» , «βουβές» διμοιρίες προεκτάθηκαν σε ασπίδα των ΜΑΤ.
Σχετικά άσκημο:
Η διαδήλωση σεβάστηκε ή τουλάχιστο δε θέλησε νάρθει σε χοντρή αντίθεση με αυτούς τους παπαροσυρφετούς- ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΝΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ (ας τσίριζαν κι ας γκάριζαν όσο ήθελαν , ας κέρδιζαν συμμαχίες και άλλων «φιλήσυχων») , για να φτάσειβουλή.
Υποχώρησε στην αμαλίας και μετά από μισή ώρα αποχώρησε από όθωνος , κάτω σύνταγμα.
Ένα συμπέρασμα:
Κάποιες φορές , στο απελευθερωτικό μαύρο ντύνεται ως και ο «λαϊκός» φασισμός , οι πένθιμες ορδές πολιτοφυλακής του Κόσμου , που κι όταν σηκώνεται από τον καναπέ, ο δρόμος «πρέπει» να είναι ο δημόσιος καναπές του!..
Και δυό υστερόγραφα
Υ.Γ. 1
Το πράμα ήταν ορατό , από την προηγούμενη συγκέντρωση για την Πάρνηθα , όταν στην Αμαλίας και σε πηγαδάκια μπροστά στον «άγνωστο» επέβαλαν όρους και συμπεριφορές στον κόσμο κάποιοι και καλά «ανεξάρτητοι» , από παιδιά του lifestyle της athensvoice, μέχρι νεοφασίστες , στην «απλοϊκή» λογική ...μουτζώνουμε τη βουλή ΟΧΙ γιατί αποτελεί το συστημικό πυρήνα , αλλά γιατί στεγάζει 300 «ανίκανους» και «χαραμοφάηδες» (..όπως ακριβώς το «αντιπολιτεύονται» οι άλλοι κυρίαρχοι, Ευαγγελάτοι, Αυτιάδες, Τραγκαίοι, Τρέμηδες, .. ή «ικανοί» Καρατζαφέρηδες και Βορίδηδες...).
ΥΓ 2:
Ας δούμε το βάρος της διαμαρτυρίας ,της ενσωμάτωσης της διαμαρτυρίας,της αφομοίωσης της «σιωπής» , όπως το ζύγισαν ικανοποιημένα τα ΜΜ«Ε». Ενδεικτικά:
«Χωρίς συνθήματα, ομιλίες, επικεφαλής οργανωτικών επιτροπών, χωρίς μουσική και χάπενινγκ, οι διαδηλωτές δεν θέλησαν την πολιτικοποίηση της διαμαρτυρίας τους και γιʼ αυτό απομάκρυναν όσους, σπάζοντας τη σιωπηλή διαμαρτυρία, θέλησαν να την πολιτικοποιήσουν με συνθήματα». (ιν.γκρ)
«Ντυμένοι στα μαύρα οι περισσότεροι, παρέμειναν ως αργά μπροστά από το Κοινοβούλιο σε μια κυρίως σιωπηλή εκδήλωση διαμαρτυρίας, χωρίς συνθήματα ή πανό». (φλας. γκρ)
«Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πρωτοβουλία ακτιβιστών, που μέσω μηνυμάτων σε κινητά, προσωπικών ιστοσελίδων και blogs του διαδικτύου έστειλαν κάλεσμα για συμμετοχή φορώντας μαύρα ρούχα σε ένδειξη πένθους, σε σιωπηλή διαδήλωση διαμαρτυρίας» (Άλφα.γκρ)
«Η διαμαρτυρία του πένθους και της αποδοκιμασίας για τις φωτιές εκφράζεται με την παρουσία χιλιάδων πολιτών που είναι ντυμένοι στα μαύρα, και τη σιωπή. Χωρίς συνθήματα, ομιλίες, επικεφαλής οργανωτικών επιτροπών, χωρίς μουσική και χάπενινγκ. Λίγες μαύρες σημαίες μόνο κυματίζουν στα χέρια κάποιων νέων.
Εξάλλου νέοι είναι στην πλειοψηφία τους οι διαδηλωτές, νέοι που για πρώτη φορά, όπως ακούστηκε να σχολιάζουν, δεν θέλουν πολιτικοποίηση της διαμαρτυρίας. Αυτό φάνηκε, όταν εξοργισμένοι, απομάκρυναν μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που, σπάζοντας τη σιωπηλή διαμαρτυρία, θέλησαν να πολιτικοποιήσουν με συνθήματα την εκδήλωση» (Καθημερινή.γκρ).
-Για να μην πάμε στα ευτυχισμένα πρωτοσέλιδα του σημερινού καραμανλικού- αγγελοπουλικού«ελεύθερου τύπου» (το μήνυμα της σιωπής)& της ..εναλλακτικής«ελευθεροτυπίας», μέχρι και της «Αυγής» του ΣΥΝ, που στήνουν πάρτυ για την κυριαρχία τηςΣΙΩΠΗΣ!
Τέτοιος «κίνδυνος»!
Τέτοιος φόβος από τους στυλοβάτες του καθεστώτος που ρημάζει, καίει και δολοφονεί!..
Α!
Βρήκαμε και τους σπόνσορες των επόμενων κινητοποιήσεων - μόλις σφυρίξουν Αλαφούζος- Σκάϊ...

κλεμμένο. αλλά δεν χρειάζεται προσθήκες.

8:34 AM  
Blogger Spi_Der said...

Βοring.

3:04 PM  
Blogger μαύρη γάτα said...

τι Δεν έγινε στο σύνταγμα θα το περιέγραφα...πέσανε τα κροτομπούμ και αντί όλος ο κόσμος να έρθει μπροστά και να μην μείνει τίποτε όρθιο σιώπησε πραγματικά
Κατα τα άλλα ήταν μια συμβολικά "σιωπηλή διαμαρτυρία" την "σιωπή" την μεταφράζω σαν προσωπική διαμαρτυρία ο καθένας με τον τρόπο του, η διαφορετικότητα ήταν οτι δεν υπήρχαν απο πίσω κόμματα ούτε πανό και έτσι έγινε (τελικά)
χάρηκα για την πέτρα που τελικά πρόλαβε να βρεί στόχο με ενα φάλτσο αλλά ωραίοτατο βζινννμπουμ,χάρηκα για το φεγγάρι που έτυχε να το δώ και εγώ στην μέση της λεωφόρου, μου βγήκε ξυνή η χαρά λίγες μέρες μετά που κατάλαβα οτι το "σιωπηλό" ειναι κακό κ επικίνδυνο (για την ψυχική υγεία χούι) γιατί οι περισσότεροι απο τους σιωπηλούς πήγαν και τους ξαναψήφισαν
Θλιβερό!
Ονειρεύομαι την μέρα που θα παραμεριστούν τα προσωπικά συμφέροντα και θα είμαστε όλοι μα όλοι στο Σύνταγμα απο την ανατολή ώς την δύση του ήλιου αραχτοί σε σκαλιά,καθίσματα,γκαζόν..παντού και θάναι ημέρα εκλογών!
από κόμικ σε κόμικ οδηγήθηκα εδώ Αφήνω την καλησπέρα μου :-)

8:44 AM  
Blogger Spi_Der said...

Ανταποδίδω με την καλημέρα μου!
Αγαπάμε μαύρες γάτες!

1:23 AM  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker