Tuesday, May 29, 2007

Παρα Πέντε #2




To Παρα Πέντε τό'πε και τό'κανε: θα κυκλοφορεί σε τακτά διαστήματα! 'Ετσι αισίως κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη το δεύτερο τεύχος.Για το περιεχόμενό του (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προσθήκη στο δυναμικό του του αγαπημένου μου μπλόγκερ) μας ενημερώνει κατατοπιστικότατα το ενημερωτικό του σημείωμα,:
"Αισίως, το 2o τεύχος του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ κατέφθασε με ακρίβεια στο ραντεβού του, στη νέα του διαδρομή (μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τα τυπογραφεία). Κυκλοφόρησε Πέμπτη 31 Μαΐου, τηρώντας την υπόσχεσή του ότι θα βρίσκεται κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στα περίπτερα και στα βιβλιοπωλεία. Και αυτό το τεύχος, σαρκαστικό και αγρίως χιουμοριστικό, στοχεύει στην υψηλή διασκεδαστικότητα, (δηλαδή στην απολαυστική ανάγνωση από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα) καθώς υπάρχουν συνεργασίες οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν (ορισμένες) ως εξαιρετικές, (ορισμένες) ως ιδιαίτερες, (ορισμένες) ως αντιπροσωπευτικές, δηλαδή όλες τους ενδιαφέρουσες.
Σ’ αυτό το τεύχος λοιπόν ο Georges WOLINSKI δίνει συμβουλές για το πώς ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ο Ted RALL, ένας εξαιρετικός Αμερικανός σχεδιαστής (που δημοσιογραφεί σχεδιάζοντας) μιλάει για τον χρονικό βασανισμό των εφήβων και ο Christian BINET αναφέρεται σε μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ, τη μέρα της εκδίκησης των καταπιεσμένων.
Ο Jean-Christophe CHAUZY σαρκάζει στον ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ την εμπλοκή του ανεύθυνου συμμέτοχου στις διαδηλώσεις και ο TRONCHET μας παρουσιάζει τα ΔΥΟ ΚΩΘΩΝΙΑ ΤΟΥ, τους απολαυστικούς στην ηλιθιότητά τους ήρωες, που σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι δεν απέχουν πολύ από πολλούς που γνωρίζετε.
Οι Eric OMOND και Chivard YOANN σ’ αυτό το επεισόδιο του PARIS STRASS
σαρκάζoυν τον καθωσπρεπισμό της μεγαλοαστικής τάξης αλλά και την ανατροπή του ως συνέπεια της τεχνολογίας.
Μια MADparody απολαυστική από τους Tom RICHMOND στο σχέδιο και τον Dick DEBARTOLO στο σενάριο. Θύμα της απολαυστικής παρωδίας ο Spider-Man.
Ο Σπύρος ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ σε μια ευφυή σελίδα αναλύει το ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ. Από ποιον θα πάρουμε σε ποιον θα δώσουμε. Οι THA/BIGART είναι πάντα εξαιρετικά ευρηματικοί στις σελίδες τού ABSURDUS DELIRIUM, μικρά αριστουργήματα ευφυούς σεναρίου.
Ο COYOTE με τον ΜΙΚΡΟ ΚΕΒΙΝ δίνει μια απολαυστική ανατροπή των ρόλων μικρών και μεγάλων και ο Michel PICHON στο ADADA! ADADA! μιλάει για τις σχέσεις με έναν απολαυστικά πρωτότυπο τρόπο. ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του Arthur DE PINS είναι γλυκές στο αστείο, «καραμελωμένο» τους σχέδιο, αλλά, οξυδερκέστατες σαν ματιά στις ερωτικές σχέσεις.
Τέλος, επισημαίνουμε το IT’S COMEDY, σελίδες με χιουμοριστικά κείμενα για ξεκαρδισμό, με συμμετοχή των ΤΖΟΜΠΕ ΚΟΒΑΤΑ, VETERINARIAN, ΜΑΓΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ... Και τελικά, η ΜΥΓΑ, οι σελίδες μιας καυστικής ματιάς σε επίκαιρα θέματα, αυτή τη φορά ενισχυμένη με τη συμμετοχή του περιβόητου και ανατρεπτικού ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ.

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ευφυές, αστείο και διασκεδαστικό, περιοδικό σαρκασμού και κόμικς, κάθε μήνα. Σελίδες 80, σχήμα 21Χ29, τετράχρωμο, σε ευτελή τιμή 4,90 e.
Κυκλοφορεί τον πρώτο μήνα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Τον επόμενο μήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker