Wednesday, September 26, 2007

Μόνο για λίγους αυτό...

7ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΙΚΣ- ΕΚΘΕΣΗ BPABEIΩN






7ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΙΚΣ
ΝΕΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ & NEΩN KAΛΛITEXNΩN 2007

ΕΚΘΕΣΗ BPABEIΩN (25/9 - 7/10)

Τα κόμικς έχουν πρόσωπο θηλυκό! Θα το δείτε από τις 25 Σεπτεμβρίου ώς τις 7 Οκτωβρίου, στην έκθεση των βραβευθέντων και διακριθέντων έργων του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νέων Ταλέντων και Νέων Καλλιτεχνών που διοργάνωσαν η «Ελευθεροτυπία» και το περιοδικό «9», σε συνεργασία με τον μορφωτικό οργανισμό ΑΚΤΟ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, στην αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης». Ωρες λειτουργίας: 9 π.μ.-1 μ.μ. και 5-9 μ.μ., εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.

EΓKAINIA & ΑΠΟΝΟΜΗ BPABEIΩN (26/9)
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και η απονομή των βραβείων θα γίνουν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο νούμερο 50 της οδού Ακαδημίας, στην αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης». Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Monday, September 24, 2007

Επικήρυξη Γελοιογράφου

Ο φανατισμός ξαναχτύπησε: Σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω internet, από κάποιον Abu Omar al-Baghdadi, δίνεται αμοιβή 100.000 $ σε όποιον δολοφονήσει τον Σουηδό γελοιογράφο Lars Vilks. Σκίτσο του Lars που δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου στην εφημερίδα Nerikes Allehandra παριστάνει τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου. Σύμφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα « πρέπει να χυθεί το αίμα του Lars που τόλμησε να προσβάλλει τον Προφήτη».Η αμοιβή ανεβαίνει στα $150.000 αν ο γελοιογράφος "σφαγιαστεί σαν το πρόβατο". Επίσης δίνεται αμοιβή 50.000 $ σ’ όποιον σκοτώσει τον εκδότη της εφημερίδας ενώ καλείται η Σουηδική κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη αλλιώς η Αλ-Κάιντα θα πλήξει τη Σουηδική οικονομία.
Ο Lars Vilks, που δήλωσε ότι "παίρνει στα σοβαρά την απειλή αλλά δε φοβάται", μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία όπου φρουρείται από αστυνομικούς.

(Το κείμενο είναι μέρος ενός πιό εκτεταμένου κειμένου που γράψαμε απο κοινού με το συνάδελφο Πέτρο Ζερβό και θα εμφανιστεί στο επόμενο τεύχος της "ΓΑΛΕΡΑΣ").

Thursday, September 20, 2007

Πολλά Βαρύς

'Ενα ποτήρι καφέ εκσφενδονίστηκε προς τον Βενιζέλο την ώρα που έμπαινε στα γραφεία του Πασοκ.Ο Μεγάθυμος πλήν με "κοντό φυτίλι" Μπένι δήλωσε με άψογο Αυτοκρατορικό ύφος ότι "σαν μελλοντικός αρχηγός της παράταξης, τους συγχωρώ όλους".

...Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη φορά που ο καφές πειράζει κάποιον στα νεύρα πρίν τον πιεί!

Tuesday, September 18, 2007

Εεεεχεχεχεχεεεεεε!

...Το μικρόφωνο σήμερα σε τρείς "μέτρ" που-με το συμπάθειο-γαμήσανε και δείρανε...Respect!
Aπο πάνω προς τα κάτω: Ηλίας Μακρής απο "Καθημερινη",Γιάννης Καλαϊτζής από "Ελευθεροτυπία" και Γιάννης Ιωάννου απο "Athens Voice".



Monday, September 17, 2007

Σιχτίρ...


Μα ποιοί διάολο είναι αυτοί οι άνθρωποι;'Eχει κανείς κανέναν στον περίγυρό του και δεν τον έχει πλακώσει στα χαστούκια; Δηλαδή πώς σκέφτηκαν; "στα χέρια αυτής της κυβέρνησης πέθανε μισή χώρα,ας την ψηφίσουμε για πλάκα να δούμε αν μπορεί να αποτελειώσει και την υπόλοιπη";.
Ούτως ή άλλως, ας ψάχνουμε σιγά-σιγά για καινούργια χώρα...

Saturday, September 15, 2007

Κυβερνητικές Ανάμνησες: δ) 2007

Friday, September 14, 2007

Προσοχή στο Πουλάκι!

Moυ μετέφεραν (ντεν έκω τηλεόραση καρντιά μου!)ότι ο κ. Χατζηνικολάου "μετέφερε την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου" για το παρακάτω σκίτσο μου που κοσμεί καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει δημοσιογράφο ως παπαγαλάκι!

Το ωραίο είναι ότι δεν αρνήθηκε ακριβώς ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι παπαγαλάκια, αλλά η αντίρρησή του ήταν ότι "δηλαδή εσείς δεν έχετε παπαγαλάκια;",προσπαθώντας να στριμώξει τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Κύριε Χατζηνικολάου, σαν ΣΥΝ-δημιουργός του σκίτσου (τα κείμενα ανήκουν στον ευφυέστατο 'Aγγελο Τσέκερη) θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι οι δημοσιογράφοι-ειδικά οι τηλεοπτικοί-δε μοιάζουν με παπαγαλάκια.Μια και τόσο δείχνουν να σας ενδιαφέρουν τα πουλάκια,σας καταθέτω την πραγματική δική μου άποψη, καταγεγραμμένη σε περσινό σκίτσο για την "Ευρωκίνηση":

Κυβερνητικές Ανάμνησες: γ) 2006

Thursday, September 13, 2007

Κυβερνητικές Ανάμνησες: β) 2005

Wednesday, September 12, 2007

Κυβερνητικές Ανάμνησες: α) 2004

Tuesday, September 11, 2007

Always Look At The Bright Side of Life

Monday, September 10, 2007

"Kαλού Κακού"-Νέα Σειρά Κόμικς

"Παράδεισος και Κόλαση έχουν στοιχηματίσει για την ψυχή του Γεράσιμου Μαγκούστα.Η τύχη της ανθρωπότητας θα κριθεί απο τον πιό ανάξιο εκπρόσωπό της."


Aυτό θα είναι συνοπτικά το στόρυ μιας καινούργιας εβδομαδιαίας σειράς κόμικς που θα δημοσιεύεται απο την καινούργια εβδομαδιαία free press "Βlow".
Η εφημερίδα εκδίδεται απο την ΚΜΠ εκδοτική που εκδίδει και τη "City Press".Το πρώτο φύλο κυκλοφόρησε την Παρασκευή.Eύχομαι να μακροημερεύσει.

Friday, September 07, 2007

Πρίν Πάς στην Κάλπη, Θυμήσου...(2)

Wednesday, September 05, 2007

Πρίν Πάς στην Κάλπη, Θυμήσου...

Monday, September 03, 2007

Πυρίμαχα Περιοδικά

Θα είναι μια καλή βδομάδα για τους φίλους των σατιρικών εντύπων.Αύριο Τρίτη κυκλοφορεί το καινούργιο "Παρά Πέντε", μετακομίζοντας απο τον επόμενο μήνα την ημερομηνία του προς την πρώτη κάθε μήνα.Πλούσιο περιεχόμενο,pitsirikos στις επάλξεις,κι από ελληνικά κόμικς η Α. Οθωναίου με την "Άγρια Δύση" σε σενάριο Θ.Τάσση.


Καπάκι Τετάρτη κυκλοφορεί η "Γαλέρα", με ένα τεύχος 'αθλο γρήγορων αντανακλαστικών.Το τεύχος άλλαξε μορφή όταν προκηρύχτηκαν οι εκλογές, και καπάκι ξαναάλλαξε με το που σκάσανε οι πρώτες πυρκαγιές και φάνηκε πού πάει το πράγμα.





Updated ύλη λοιπόν, και για ορεκτικό ένα απόσπασμα απο το σχετικό κείμενο του δύδιμου Κυρίτση-Τσέκερη:

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.

Όσο οι προεκλογικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού καίγανε μόνο δέντρα και χωράφια, η επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης ήταν απλή και ξεκάθαρη: τις φωτιές τις βάζει το ΠΑΣΟΚ. Όταν όμως άρχισαν να καίγονται σπίτια και άνθρωποι, αυτό το βλακώδες σενάριο βρέθηκε να είναι εντελώς ανεπαρκές για τον έλεγχο της κατάστασης: χρειαζόταν ένα πιο βλακώδες. Επιστρατεύτηκε λοιπόν η εκδοχή του κακόβουλου τρομοκρατικού σχεδίου.
Για να μιλήσεις περί οργανωμένου σχεδίου, πρέπει να έχεις κάποιες ενδείξεις: ποιος το έκανε, με ποιο τρόπο και κυρίως με ποιο κίνητρο. Κυβερνητικοί κύκλοι υπεδείκνυαν μέσω έγκριτων δημοσιογράφων «άτομα που κινούνται στις παρυφές του αντιεξουσιαστικού χώρου», προφανώς γιατί αυτό πιάνει στον μέσο τηλεθεατή. Κατ΄ αρχήν μας απαλλάσσει εντελώς από την υποχρέωση να προβάλλουμε κίνητρο, αφού οι παρυφές του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι αδίστακτες και δεν χρειάζονται κάποιο συγκεκριμένο λόγο για να κάψουνε την Ελλάδα. Άνθρωποι που φοράνε κουκούλες, επιτίθενται σε τράπεζες και σπάνε ακριβά αυτοκίνητα, είναι ικανοί για όλα. Αλλά θα μπορούσε να είναι και όποιος άλλος τραβάει η ψυχή μας. Από την Αλ Κάιντα και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μέχρι τον κακό του Ώστιν Πάουερς και τους εξωγήινους. Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.
Το μέγεθος της ηλιθιότητας αυτής της θεωρίας ήταν τόσο, που αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να το σηκώσει ο Γιακουμάτος: έπρεπε να βρεθεί κάποιος που να τον παίρνει πιο σοβαρά ο κόσμος. Επελέγη ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει κατοχυρώσει λαϊκό προφίλ, αποφεύγοντας όμως να λέει μαλακίες, συνδυασμός γενικά δυσεύρετος στα κόμματα εξουσίας. Κυρίως όμως ο Ν. Κακλαμάνης ευρισκόμενος ως δήμαρχος Αθηναίων εκτός κυβέρνησης και εκτός εκλογικού σκηνικού, θα μπορούσε να περάσει την εκδοχή του «κακόβουλου σχεδίου» με πιο υπερκομματικό στυλ, χωρίς να προκαλέσει αντιδράσεις και χωρίς να φωνάζει από μακριά ότι το κάνει για να καλύψει την κυβέρνηση.
Η δύναμη της θεωρίας συνομωσίας είναι ότι επιβεβαιώνεται από την απουσία και όχι από την ύπαρξη ενδείξεων. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι φωτιές ήταν τόσο πολλές; Ότι δεν βρήκαμε τίποτα; Ότι φύσαγε και έκανε ζέστη ταυτόχρονα; Ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο; Αυτά υποστήριζε ο Ν. Κακλαμάνης στα δελτία ειδήσεων. Και όταν κάποιος δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία η εκδοχή του οργανωμένου σχεδίου είναι ηλίθια, ο δήμαρχος Αθηναίων τον κάλεσε ευθέως, αν έχει κάποια λιγότερο ηλίθια εκδοχή, να την καταθέσει. Αφοπλιστικό.
Υπάρχουν φυσικά αρκετές λιγότερο ηλίθιες εκδοχές που θα μπορούσαν να συζητηθούν: για παράδειγμα όταν μια δασική περιοχή που υφίσταται πιέσεις για αποχαρακτηρισμό πιάνει φωτιά δέκα φορές από τον Ιούλιο, η εκδοχή της συνομωσίας αδυνατίζει σημαντικά. ΟΙ δυνάμεις του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι μάλλον απίθανο να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο να κάψουνε τον Καρέα με αυτή τη ζέστη, πολύ περισσότερο σε περίοδο μια περίοδο, που ο αντιεξουσιαστικός χώρος παραδοσιακά πηγαίνει για ελεύθερο κάμπινγκ. Όταν η αστυνομία ερευνά μια δολοφονία, το πρώτο που αναζητά είναι το κίνητρο, και το κίνητρο προκύπτει από την σχέση του θύματος με τον δράστη. Για κάποιον λόγο, όταν το θύμα είναι δάσος, το τελευταίο που ψάχνει είναι ποιος θα είχε συμφέρον να βγάλει αυτό το δάσος απ’ τη μέση.
Ποιος λοιπόν ήθελε να βγάλει το δάσος από τη μέση; Αδύνατον να πάει το μυαλό του Νικήτα Κακλαμάνη. Ειδικά όταν είναι γνωστό ότι τα καμένα αναδασώνονται μέχρι το τελευταίο ραδίκι και ότι όποιος πάει να χτίσει σε τέτοιο μέρος του κόβουν τον κώλο. Αν υπήρχε το προηγούμενο αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να το συζητάγαμε. Αν η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει πριν ένα μήνα να νομιμοποιήσει αυθαίρετα σε καμένα δάση, ίσως αυτή η εκδοχή να έστεκε. Αν η βασική προεκλογική εξαγγελία του Καραμανλή είναι η κατάργηση της συνταγματικής προστασίας του δάσους, θα μπορούσε κανείς να το ισχυριστεί. Τώρα όμως;
eXTReMe Tracker